interieurstyling

Oktober woonmaand

MijnTextielFoto.nl - 1 Oktober 2019 2 min 111x

We bevinden ons nu echt in oktober en dat betekent dé Oktober Woonmaand! Waarom vindt dit plaats in oktober en wat kunnen we allemaal verwachten? Wij vertellen je het hier!

Tijd om het huis weer herfst- en
winterproof te maken

De woonmaand vindt al jaren in oktober plaats, omdat dit de eerste maand is na de zomer. Een maand waar vrijwel iedereen moet schakelen. Want het mooie weer maakt plaats voor de herfstachtige binnen maanden. Deze maand gebruiken wij dan ook om het huis weer warm en knus te maken. Kleine aanpassingen worden gemaakt, denk aan nieuwe accessoires zoals kaarsen, vloerkleden, kussens, andere kleur op de muren, nieuwe meubels en uiteraard iets nieuws voor aan de muur!

Van Gogh - Amandelbloesem
Amandelbloesem - Vincent van Gogh


Trends op het gebied van wanddecoratie!

Net als bij kleding zijn er ook trends op het gebied van wanddecoratie. De trends voor deze maand zijn vogels, oude meesters en bloemenprints, die het warme interieur een vrolijk en modern tintje geven. De zomer is eigenlijk al voorbij, maar dat hoeft niet zo te zijn in je interieur. Met grote bloemenprints houd je dat zonnige gevoel in huis, ook als de herfst begint. Combineer met warme, donkere kleuren en je interieur is met zomerse prints óók gewoon herfstproof.


Met grote bloemenprints houd je dat zonnige gevoel in huis, ook als de herfst begint.

Abraham Mignon - Stilleven met bloemen en een horloge
Abraham Mignon - Stilleven met bloemen en een horloge


Wil jij ook interieur inspiratie? Bezoek dan in oktober en november diverse inspirerende woonbeurzen. Wil je geen woonbeurs bezoeken, maar toch graag de trending prints zien voor het najaar? Neem dan een kijkje op onze website voor de de laatste trends voor de oktober woonmaand


  • VT Wonen & Designbeurs, RAI Amsterdam 1 t/m 6 oktober. Nog altijd de bekendste en grootste woonbeurs van Nederland. Met heel veel nieuws, trends en ideeën op het gebied van wonen, verbouwen en inrichten van de deelnemende woonmerken en binnenkijken in inspiratie huizen van diverse bekende woonbladen.
  • Dutch Design week Eindhoven: 19 t/m 27 oktober. Verspreid door de hele stad Eindhoven presenteert dit grootste design evenement van Noord-Europa werk en concepten van ruim 2600 designers, waarbij de nadruk ligt op ontwerpen voor de toekomst.
  • EXCELLENT woonbeurs, Ahoy Rotterdam: 28 november t/m 1 december Een exclusieve woon & lifestyle beurs, waar circa 200 (inter)nationale woonspecialisten prachtige interieurs en meubelen presenteren. Ideaal voor inspiratie zoekers van alle leeftijden, die willen genieten van luxe en vakmanschap.