interieurstyling

Oktober woonmaand | Woontrends 2020

MijnTextielFoto.nl - 14 Oktober 2020 2 min 37x

Het is weer zover; de oktober woonmaand! Tijdens de oktober woonmaand ontvang je inspiratie, trends én kortingen op alles wat met wonen te maken heeft. Het is de eerste maand na de zomer, een perfecte tijd om je interieur klaar te maken voor de knusse herfstmaanden. Met een kleine verandering kan jouw interieur al klaar zijn voor dit nieuwe seizoen. Een verandering in je wanddecoratie kan de woonkamer namelijk al een compleet andere uitstraling geven! Deze pagina staat helemaal in het teken van de woonmaand. Dus ben je op zoek naar wooninspiratie? Lees dan snel verder en wij vertellen jou wat de laatste trends zijn op het gebied van woondecoratie!

Trends wanddecoratie

De trends op het gebied van wonen zijn elk jaar weer anders. Eén van de trends van dit najaar is groen in huis. Duurzaamheid, natuurlijke materialen, linnen en aardewerk spelen hier een belangrijke rol. Oktober is de eerste maand na de zomer en met de groene kleuren in huis haal je buiten naar binnen. Zoals je op de afbeelding ziet komt het groen op je muur weer terug in de textiel foto. Dit maakt je interieur één geheel en geeft een ontspannen gevoel.


 Stilleven met bloemen - Eelke Jelles Eelkema
Stilleven met bloemen - Eelke Jelles Eelkema


Culture club-trend

Een andere trend van dit najaar en seizoen 2021 is de culture club-trend. Diepe tinten met knalkleuren, deze combinatie is onverwacht maar heel effectief! Hier komen de aardetinten en modderkleuren weer terug maar worden gecombineerd met knalkleuren, zoals roze en rood. Het geeft je huis een verrassend en chique tint. Een nieuw seizoen met een verrassend interieur!


Egon Schiele - Four trees
Egon Schiele - Four trees


Japandi-trend

Tot slot hebben we de Japandi-trend. Dit is een mix van woontrends uit Japan en Scandinavië. De gebieden liggen op de kaart mijlenver uit elkaar, maar worden in deze trend bij elkaar gebracht. Het is een stijl waar je spontaan rustig van wordt. Hierbij is een rustige wanddecoratie met lichte en heldere kleuren passend. Op de foto zie je eigenlijk ook alleen maar heldere kleuren, wat het huis een rustige uitstraling geeft.


Gezicht op Delft - Johannes Vermeer
Gezicht op Delft - Johannes Vermeer